1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Jubileet ska firas med resa i tiden

Sölvesborgs Nöjesteater tioårsjubilerar och firar med att bjuda publiken på en resa genom de gångna årens föreställningar.
Sölvesborg • Publicerad 29 september 2006
Foto:bo åkesson Repeterar. Sölvesborgs Nöjesteater fyller tio år och sätter därför upp en jubileumsföreställning med nummer hämtade från de gångna årens shower. Kapellmästare Jörgen Severin repeterar tillsammans med huvudrollsinnehavarna Anna Nilsson och Rolf Nilsson.
Foto:bo åkesson Repeterar. Sölvesborgs Nöjesteater fyller tio år och sätter därför upp en jubileumsföreställning med nummer hämtade från de gångna årens shower. Kapellmästare Jörgen Severin repeterar tillsammans med huvudrollsinnehavarna Anna Nilsson och Rolf Nilsson.Foto: 

När Jörgen Severin och Rolf Nilsson i Sölvesborgs Nöjesteater skulle börja arbeta med årets uppsättning tog de fasta på att det hunnit gå tio år sedan den första föreställningen.

- Vi tänkte att vi kunde göra en resa genom allt vi har gjort de här tio åren, säger Jörgen Severin.

My fair lady Föreställningen börjar med ett nummer hämtat från My fair lady, som var Nöjesteaterns första show. Sedan följer kända melodier från Annie get your gun, Glada änkan och de andra musikalerna och operetterna som sölvesborgarna fått bekanta sig med genom åren.

Huvudrollerna spelas av Rolf Nilsson och Anna Nilsson som kommer att ha det hektiskt under de båda föreställningarna. Värst blir det för Rolf Nilsson som både ska sjunga och vara konferencier. Han kommer inte att lämna scenen en enda gång och måste till och med göra sina klädbyten inför publiken.

- Jag ska ju presentera de olika numren. Går jag ut för att byta om blir det ju tyst, säger Rolf Nilsson.

Kombineras med mat Nytt för i år är att föreställningen kombineras med mat. När ridån gått ner bjuds publiken på buffé som dukats upp av krögaren Björn Ljungberg från Hotell Iföhus och Slottsrestaurangen.

Det nya konceptet testades i lördags då föreställningen spelades för Malmös tre Siriusloger. Enligt Jörgen Severin var Malmöpubliken mycket positiv och han hoppas nu att det blir succé även på hemmaplan.

Fotnot: Föreställningarna ges i Slottslängorna, lördagskvällen den 21 oktober och söndagseftermiddagen den 22 oktober.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.