1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Riksdagsman Jeppe Johnsson (m) kritiserar på nytt socialdemokraternas uttalade avsikt att ensidigt stoppa den svenska pälsdjursnäringen..
Sölvesborg • Publicerad 17 oktober 2002

Tillsammans med fyra andra moderata riksdagsledamöter har Jeppe Johnsson från Hörvik författat en riksdagsmotion i vilken de kräver att regeringen överger planerna på näringsförbud för pälsdjursuppfödningen.

De poängterar att ett sådant beslut totalt strider mot svensk rättstradition och det slår extra hårt för mot Blekinge. Förutom de som direkt drabbas av näringsförbudet hotas jobben och sysselsättningen, skriver motionärerna, för många som är beroende av pälsdjursuppfödningen.

Bör följa regelverk

Förutom att socialdemokraterna måste besinna sig kräver Jeppe Johnsson med flera att Sverige bör vänta och följa de gemensamma regelverk som EU-kommissionen avser att utfärda.

"Bör utvecklas"

- Ett ensidigt svenskt förbud gynnar definitivt inte djurskyddet. Risken är uppenbar att produktionen i stället flyttar till länder med betydligt sämre djurskydd än vad vi har i Sverige, hävdar Johnsson som avslutar med följande ord:

- Pälsdjursnäringen bör utvecklas, inte avvecklas.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.