1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Jill Johnson klar för Killebom

Det blir inget Wallmans på Stortorget och heller ingen konsert på Slottsudden.
Årets Killebomfest byter skepnad jämfört med tidigare år.
Men bland klara artister märks populära sångerskan Jill Johnson.
Sölvesborg • Publicerad 21 april 2005
Populär sångerska. Den mycket populära sångerskan Jill Johnson, som också ledde årets Melodifestivalfinal i Globen, kommer till Killebom i sommar. Hon framträder på Stortorget 8 juli. Foto: BERTILERICSON/PrB
Populär sångerska. Den mycket populära sångerskan Jill Johnson, som också ledde årets Melodifestivalfinal i Globen, kommer till Killebom i sommar. Hon framträder på Stortorget 8 juli. Foto: BERTILERICSON/PrBFoto: BERTILERICSON/PrB

Nils Karlsson, ny kultursamordnare inom Sölvesborgs kommun och programansvarig för Killebomfesten, säger till BLT att han är jätteglad över att Sölvesborg kommit med på Jill Johnsons sommarturnéplan.

Fick lämna återbud

-Hon var ju på gång hit för två år sedan men fick lämna återbud i sista stund på grund av sjukdom, berättar Karlsson.

2005 har börjat bra för skånska Jill Johnson. Tillsammans med Mark Levengood var hon programledare för finalen av Melodifestivalen i Globen och för mindre än en månad sedan släpptes hennes senaste album "Being Who You Are" med singeln "God Bless A Girl In Love" som russinet i kakan.

Matz Bladhs

Hon kommer att framträda på Stortorget på fredagskvällen. Dagen innan intas scenen av dansbandet Matz Bladhs medan electropop-duon LO-FI-FNK spelar från samma scen på lördagen.

-Allt blir gratis för publiken, slår Nils Karlsson fast.

I och med att Wallmans i år uteblir från Stortorget kommer det att finnas plats för två scener på torget; en större med dansbana samt en mindre i anslutning till ett serveringstält.

-I hamnen blir det ytterligare en scen, vid ungdomstältet. Där kommer både lokala och gästande unga band att underhålla under hela festivalen, säger Nils Karlsson.

Sommarmarknad

Att det för andra året i rad inte blir någon jättekonsert på Slottsudden innebär inte, poängterar Nils Karlsson, att evenemanget är borta ur bilden. Det kan återuppstå kommande år, även om inga beslut är fattade.

Sommarens Killebomfest inleds med den traditionella sommarmarknaden den 6 juli och avslutas, precis som vanligt, med söndagens Killebomgudstjänst.

-Vi har mer på gång, men vi tycker redan det ser bra ut, säger Nils Karlsson.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.