1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Issäsongen blir längre

Hanöhusägaren Tonnie Rittstam har förlängt säsongen för sin ispaviljong två månader.
-Jag har många förfrågningar och då är det ju synd att sluta redan, förklarar Rittstam.
Sölvesborg • Publicerad 4 januari 2006
Förlängd säsong. Felicia Holgård, guide för ispaviljongen i Hällevik, sitter säkert på tronen två månader till. Hanöhusägaren Tonnie Rittstam har nu bestämt att förlänga säsongen med två månader, fram till slutet av februari. Foto: Kristian Pedersen
Förlängd säsong. Felicia Holgård, guide för ispaviljongen i Hällevik, sitter säkert på tronen två månader till. Hanöhusägaren Tonnie Rittstam har nu bestämt att förlänga säsongen med två månader, fram till slutet av februari. Foto: Kristian PedersenFoto: Kristian Pedersen

Ispaviljongen utanför Hanöhus består av 30 ton is från Torne älv som i höstas fraktades med lastbil från Jukkasjärvi till Hällevik där designerparet och skulptörerna Mats Nilsson och Jens Thoms Ivarsson skapat 75 kvadratmeter ovanlig konst.

Satsningen har kostat Tonnie Rittstam 1,5 miljon kronor och han satte 17 december som sista datum. Men nu har Rittstam förlängt säsongen två månader.

-Förfrågningarna är många, därför tycker jag det synd att sluta, säger Tonnie Rittstam.

Kostar bara strömmen

-Dessutom är ju de stora kostnaderna i form av istransport och lön till konstnärerna redan betalda. Att förlänga säsongen kostar ju bara strömmen till elaggregaten, fortsätter Rittstam.

Han vill inte avslöja besökarsiffrorna i detalj men Tonnie Rittstam säger sig vara halvnöjd med antalet besökare. Däremot är han mycket belåten med den uppmärksamhet som ispaviljongen väckt.

-Jag ångrar inget, tro inte det. Min satsning har gått hem även om jag gärna hade sett fler besökare. Men de som varit här har varit helnöjda, fortsätter Rittstam.

Går bra ekonomiskt

Hanöhusägaren utesluter inte en fortsättning kommande höst, men då möjligen i en lite annorlunda form.

-Nu går Hanöhus äntligen bra igen ekonomiskt. Men fjorårets omsättning på tolv miljoner måste öka 2006, och för det krävs lite utöver det vanliga, poängterar Tonnie Rittstam.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.