1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Ifö Center invalt i stor internationell organisation

Ifö Center har valts in i som ny medlem i den internationella organisationen Trans Europe Halles. Den samordnar Europas fria kulturhus.
Bromölla • Publicerad 8 oktober 2018

Under 2018 har aktiviteterna avlöst varandra på Ifö Center. Bland annat har runt tio stipendiater gästat Bromölla, konstutställningar har arrangerats och diverse kurser har anordnats i föreningens lokaler.

Teresa Holmberg och Ifö Center har valts in i Trans Europe Halles.
Teresa Holmberg och Ifö Center har valts in i Trans Europe Halles.Foto: Lena Ehring

I början av veckan kom sju representanter hem från några intensiva dagar i Paris. Där presenterades Ifö Center inför flera hundra personer och därefter röstades föreningen in som ny medlem i Trans Europe Halles, TEH.

– Inträdeskravet för de organisationer som vill bli medlemmar i TEH är bland annat att de ska ha startat som "gräsrotsinitiativ", vara fristående, ha en bred kulturverksamhet och ett socialt engagemang, säger Teresa Holmberg från Ifö Center.

Trans Europe Halles har över 100 fria kulturhus som medlemmar från hela Europa.

– Som ny medlem i TEH får Ifö Center alltså tillgång till ett stort internationellt nätverk med många starka samarbetspartners.

Under dagarna i Paris deltog Ifö Centers representanter i olika workshops, samtalsrundor och medverkade på föreläsningar om hur man kan arbeta med olika delar av organisationens verksamhet.

I workshopen gavs information om pågående och kommande samverkansprojekt.Teresa Holmberg berättar att Trans Europe Halles driver just nu två stora EU-finansierade projekt, ett tredje är på gång att startas, där syftet är att stärka och öka samverkan mellan kulturhus i olika länder.

Roger BingSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.