1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

I år blir det en mörk advent i stadshuset

Stadshuset kommer att vara mörkare än vanligt under den advent som nu förestår. Det är slut med elljusstakar i varje fönster. I cafeterian, väntrummen och passagen till badhuset är OK, men inget annat.
Sölvesborg • Publicerad 29 november 2003
Foto: Bo Åkesson Ingen ljus helg. Adventsljus bara i allmänna utrymmen. Här placerar Kristin Forsberg ut en av de fyra adventsstakarna i Stadshusets foajé.
Foto: Bo Åkesson Ingen ljus helg. Adventsljus bara i allmänna utrymmen. Här placerar Kristin Forsberg ut en av de fyra adventsstakarna i Stadshusets foajé.Foto: 

Restriktionerna är förstås inte uttryck för någon avog inställning till julen. I stället är de ett led i en omfattande energibesparing som dragis i gång sedan kostnaderna skenat med anledning av de allt högre energipriserna, som i år drabbar kommunen med 3,5 miljoner i extra kostnad.

Fast frågan är förstås vad man sparar på att minska på ljusstakarna?

- Ingenting. Vi har elvärme i Stadshuset och när ljusstakar inte ger någon värme är elementen på lite längre. Att dämpa ner ljuset i Stadshuset ska istället ses som en signal till oss alla, säger kommunalrådet Jens Åberg.

Yngve Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.