1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Hyresnämnden kan medla

Hyrestvisten mellan familjen Persson och Jan–Erik Segre finns som ärende hos hyresnämnden men kommer inte avgöras där. Nämnden kan bara medla i ärendet.
Sölvesborg • Publicerad 16 september 2014

Jöro Gårdsbio HB (Familjen Persson) har hän– skjutit tvisten till hyresnämnden i Malmö för medling.

Detta betyder dock inte att de fattar något beslut i ärendet. Däremot kan hyresnämnden komma att medla om någon av parterna kontaktar dem. Något som ännu inte har inträffat.

– Vi kan enligt lagen medla men inte komma med ett beslut om hur det ska vara, säger Susanne Ragnarsson, hyresråd vid arrende– och hyresnämnden i Malmö.

Det är så det fungerar vid hyra av lokaler. Vid ärenden om bostadslägenheter kan nämnden fatta beslut.

Om ingen av parterna kontaktar hyresnämnden skrivs ärendet av några veckor efter att hyres– kontraktet går ut, det vill säga i januari.

Skulle hyresgästen inte vara nöjd med läget kan de inte dra ärendet längre i hyresnämnden utan måste i så fall vända sig till tingsrätten med en stämningsansökan.

– Rent juridiskt sett om parterna inte kommer överens så blir det inget nytt hyreskontrakt och den yttersta konsekvensen blir att hyresgästen måste flytta, säger Susanne Ragnarsson.

Joel Sannemalm
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.