1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Husplaner på Cirkustomten

Nu lutar det åt att den så kallade Cirkustomten blir bebyggd. Planeringen sker i samarbete mellan kommunen och Sölvesborgs Byggnads AB.
Sölvesborg • Publicerad 4 oktober 2018

Enligt samhällsbyggnadschef Thorwald Hasselbring har planeringen skett i dialog med det lokala byggföretaget de senaste sex åren. Fast planerna på bebyggelse där har ytterligare några år på nacken.

En av kommunens skisser på hur byggnationen på Cirkustomten kan komma att se ut.
En av kommunens skisser på hur byggnationen på Cirkustomten kan komma att se ut.Foto: Sölvesborgs kommun

– De står i begrepp att köpa tomten. Man kan säga att de har option på fastigheten, påpekar Hasselbring.

Arbetet med detaljplanen pågår. De tunga synpunkterna för olika myndigheter är lämnade och behandlade. Nu ska de ställas ut så att även allmänheten under cirka en månads tid kan lämna synpunkter på projektet.

Fast redan har det höjts röster mot områdets stora parkeringsplats som enbart kan nås via Nygatan.

Dessutom måste det tas hänsyn till att det på Idrottsvägen transporteras stora mängder farligt gods. En tio meter bred och fredad zon planeras mot såväl Idrottsvägen som Järnvägsgatan.

Eftersom transporterna även ger buller har byggnadsnämnden sagt att lägenheterna måste vara genomgående så att det även finns en tyst sida där bostäderna sovrum kan placeras.

Lars OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.