1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Hotfull pappa friad

Då pappan skulle hämta sitt barn på förskolan blev han upprörd över en lapp som satts upp. Han pratade med en i personalen och påpekade att vuxna ska kunna resonera utan att slåss.
Sölvesborg • Publicerad 23 april 2013

Enligt den anställde sade han dessutom att han kunde skalla ihop dennes huvud med en kollegas, vilket även kollegan hörde. Pappan menar däremot att han inte har sagt något sådant.

Däremot bekräftar han vad den anställde sagt om att han gjorde ett slag med knytnäven i luften, framför den anställdes ansikte.

Pappan har berättat att han förstod att den anställde blev rädd, då denne backade. Därför kom han tillbaka en stund senare och bad om förlåtelse.

Tingsrätten anser att uttalandet om att skalla ihop huvudena och därefter slå ett slag i luften kan bedömas som ett hot. I domen framgår dessutom att vid olaga hot ska hotet bedömas ur den hotades synvinkel och att det är klarlagt att den anställde upplevde hotet som allvarligt menat.

Tingsrätten menar även att det framgår att pappan inte fullt ut har insett den anställdes reaktion och rädsla eller att hans agerande kunde uppfattas som skrämmande. Därmed anser tingsrätten att det inte går att bevisa att pappan hade uppsåt att hota personalen, varför han ska frikännas.

Både rådmannen och en av nämndemännen är skiljaktiga och anser att mannen bör dömas för olaga hot till 60 dagsböter.

Catharina Loosme
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.