1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Hon syr artistplagg till Laberos premiär

Det är bråda dagar i Rebecka Berntssons syateljé i Falkvik.
Om två veckor är det urpremiär för Joe Laberos mega-show på nyrenoverade Cirkus i Köpenhamn.
Till dess ska hon ha sytt 46 plagg till serverande artister.
Sölvesborg • Publicerad 15 oktober 2003
Foto: Bo Åkesson Jackleverantör. 40 västar och sex hovmästarjackor tar form i Rebecka Berntssons ateljé i Falkvik. Om två veckor är det urpremiär för Joe Laberos mega-show på Wallmans i Köpenhamn.
Foto: Bo Åkesson Jackleverantör. 40 västar och sex hovmästarjackor tar form i Rebecka Berntssons ateljé i Falkvik. Om två veckor är det urpremiär för Joe Laberos mega-show på Wallmans i Köpenhamn.Foto: 

Efter fem års praktik och ett års utbildning i Borås, kunde 26-åriga Rebecka Berntsson äntligen förverkliga sin dröm. I februari i år startade hon egen syateljé i Falkvik. Sedan dess har beställningarna rullat in på ateljé Kaxigt mode. Efter ett antal balklänningar, kostymer och musikaldräkter fick hon nyligen sin hittills största order. Rebecka ska sy 46 plagg till Wallmans salonger som snart har premiär för höstens stora satsning med illusionisten Joe Labero på Cirkus i Köpenhamn.

Två hektiska veckor

Hon ska sy västar och hovmästarjackor i olika storlekar som ska passa de artister som serverar i samband med föreställningarna.

- Det här ska bli jättekul. Jag fick den här kontakten via omvägar i Borås. I god tid före den 27 oktober ska plaggen vara färdiga och levererade till Köpenhamn. Så jag har två hektiska veckor framför mig, berättar Rebecka.

Siden och sammet

I slutet av förra veckan levererades tygrullar och glitter. Och nu är den lilla ateljén full av siden, sammet och guldband.

På väggen hänger skisserna av plaggen som för tankarna till cirkusdirektörsjackor. Bordet är täckt med vinrött sammetstyg.

- Mina andra kunder har varit snälla och överseende med att de får vänta lite grann. För nu har jag fullt upp med detta, säger Rebecka medan hon lägger ut mönsterdelarna.

Levererar själv

Kvällar och helgen lär gå åt. Men familjen har lovat att hjälpa till med strykningen.

Troligtvis ska Rebecka åka ner till Köpenhamn och leverera kläderna. Och Laberos magiska mega-show. Den tänker hon se.

Anna Lundholm
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.