1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Höjda taxor väntar sölvesborgarna

Högre taxor för både omsorg, vatten, renhållning och musikskoleverksamhet väntar sölvesborgarna nästa år.
- Egentligen följer vi bara inflationen, så det är inga större höjningar det handlar om, säger kommunalråd Jens Åberg.
Sölvesborg • Publicerad 26 oktober 2001

Omsorgstaxan höjs med tre procent, vilket i praktiken innebär en höjning på mellan 10 och 15 kronor i månaden.

Maxtaxa väntas

- Vi väntar på ett riksdagsbeslut om maxtaxa inom omsorgen som väntas träda i kraft vid halvårsskiftet 2002, så det kan ändras senare, säger Jens Åberg.

Hyrorna för de särskilda boendeformerna höjs också med tre procent, och dessutom höjs avgiften för frukost, lunch och middag vid korttidsboende för barn och dagverksamhet för vuxna psykiskt funktionshindrade med fem kronor vardera. Förbehållsbeloppet för 2001 ska gälla även år 2002, i väntan på socialdepartementets direktiv över avgifter och förbehållsbelopp.

Fler musikskoleplatser

VA-taxan höjs också med tre procent. För en normalvilla med kommunalt vatten och avlopp innebär det en höjning på 129 kronor per år, exklusive moms. Även renhållningstaxan höjs med ungefär 7 kronor i månaden, en höjning på åtta procent.

Avgifterna för deltagande i musikskola och simskola kommer också att höjas, med 30 respektive 50 kronor per deltagare.

- De höjningarna gör vi för att kunna öka antalet tjänster. Köerna till musikskolan är långa, så vi vill ge fler möjligheten att få en plats, säger Jens Åberg.

Nikki Makkonen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.