1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Hjälp kan komma från s-politiker

Östen Mörnstam, vd i Sveriges Pälsdjursuppfödares Riksförbund, hoppas få hjälp av det nätverk av s-politiker han byggt upp de senaste åren på kongressen senare i höst då pälsdjursuppfödarnas framtid avgörs.
Sölvesborg • Publicerad 4 oktober 2001

Minknäringens företrädare har haft en medveten taktik. De har bjudit ner och ordnat så att riksdagspolitiker, främst socialdemokrater, fått se pälsdjursuppfödningen på Lister. Ofta har politikerna aldrig varit i närheten av en minkfarm tidigare.

- Det är riktigt att vi byggt upp ett nätverk. Nu kommer jag att ta direktkontakt med s-politikerna i nätverket för att uppdatera dem om den allvarliga situationen, säger Östen Mörnstam till BLT.

Intensivt arbete

Det väntar ett intensivt arbetet för Mörnstam fram till s-kongressen i Västerås första veckan i november.

Mörnstam kommer i sina politiska kontakter också att peka på de märkliga uttalanden i frågan, bland annat i BLT, som de lokala s-riksdagsmännen Christer Skoog och Jan Björkman gjort.

Kostnad på 1,5 miljarder

- Ska man tro Skoog och Björkman finns det stora tveksamheter inom partiet om vad partistyrelsen egentligen har bestämt, och det låter ju otroligt, säger Mörnstam, som också börjat titta på vad en eventuell avveckling av näringen kostar.

- Runt 1,5 miljarder kronor. Och räkningen kommer vi att skicka till jordbruksministern, fastslår Östen Mörnstam.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.