1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Heléne Björklund blev strandsatt i Hässleholm

Kommunalrådet Heléne Björklund rasar på sitt Twitterkonto mot Skånetrafiken sedan hon och hennes resesällskap blivit strandsatta i Hässleholm.
”Fem barn, fem vuxna, en rullstol, åtta väskor, tar taxi nu. Och Skånetrafiken ska få betala varenda krona”, skriver hon.
Sölvesborg • Publicerad 13 juli 2013

I tisdags stängde Heléne Björklund sitt kontor i stadshuset för att gå på fyra veckors ledighet. Men semestern kunde ha börjat bättre för kommunal-rådet.

Tågresan hem från utflykten till Danmark slutade i Hässleholm där det stod ersättningsbussar uppställda som skulle ta passagerarna vidare till Kristianstad.

Men Heléne Björklund och hennes resesällskap blev utan plats på de ersättningsbussar som hade satts in.

”Vad är detta? Ersättningsbussar Hässleholm-Kristianstad blev fulla omgående. Vi blev kvar!?”, skrev hon på Twitter till Skånetrafiken och konstaterade att passagerarna som skulle vidare mot Blekinge skulle missa det sista tåget mot Kristianstad.

”Fem barn, fem vuxna, en barnvagn, en rullstol, åtta väskor, tar taxi nu. Och Skånetrafiken ska få betala varenda krona.”

Kort därefter skrev hon meddelandet ”Dagens sämsta skämt: När chauffören för överfulla bussen erbjöd rullstolsburen plats om hon kunde stå”.

Heléne Holmqvist på Skånetrafikens pressavdelning beklagar strulet.

–?Om det är vi som har felat är det klart resenären ska få ersättning. Hon får precis som alla andra lämna in en anmälan om ersättning från resegarantin så behandlar vår kundtjänst detta efter de regler som finns.

Hon säger att Skåne- trafiken planerar trafiken med ersättningsbussar efter vad man tror behövs vid den aktuella tidpunkten.

–?Men ibland så kommer det betydligt fler resenärer än vad vi har räknat med. Det kan till exempel handla om att det landar ett plan från Kastrup där väldigt många ska åka vidare med tåget. Då kan planeringen raseras, vilket tyvärr då kan drabba enskilda resenärer.

Om det uttalande från en av busschaufförerna som Heléne Björklund uppfattade som ett mycket plumpt skämt säger Heléne Holmqvist:

– Det verkar vara väldigt märkligt. Så ska man naturligtvis inte uttrycka sig. Särskilt inte om man arbetar i ett serviceföretag.

Heléne Björklund har via mejl avböjt att vidare kommentera händelserna.

Fotnot: Mellan fredag den 12 juli och måndagen den 15 juli är tågtrafiken avstängd på sträckan Hässleholm–Kristianstad. Trafikavbrottet pågår från kl 01.00 på fredagen till klockan 04.00 på måndagen. Det kommer att sättas in ersättningsbussar på sträckan.

Tobias Wahlberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.