1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Moderaterna välkomnar varmt den utredning om Samhalls framtid som näringsdepartementet ska göra.
Det framkom när de båda m-riksdagsmännen Ewa Thalén Finné och Jeppe Johnsson på måndagen besökte Samhall i Sölvesborg.
Sölvesborg • Publicerad 22 januari 2002

Ewa Thalén Finné, från skånska Staffanstorp, är suppleant i riksdagens bostads- och arbetsmarknadsutskott och hon berättar för BLT att hon blev mycket förvånad när hon för två veckor sedan fick höra att Samhall flyttar jobb utomlands, i det aktuella fallet sömnadsjobb från Sölvesborg till låglönelandet Litauen.

- Efter att ha satt mig in i ärendet är jag inte lika förvånad längre. Jag förstår att Samhall kan tvingas ta sådana steg för att behålla helheten i sina åtaganden, säger Ewa Thalén Finné.

- Men det är bra att näringsdepartementet gör en utredning om Samhalls framtid. Man måste få ett långsiktigt perspektiv, framhåller hon.

Inga lösningar med sig

Moderatduon poängterade efter ett timslångt möte med Samhallchefen Lars Magnusson att de inte sitter på några lösningar för Samhalls problem. Men både Thalén Finné och Jeppe Johnsson framhöll att Samhall verkligen behövs.

- Våra motståndare brukar hävda att vi är motståndare till Samhall, men det är helt fel. Samhall gör en oerhörd insats för många och det är mycket positivt, hävdade Jeppe Johnsson.

Snabbare leveranser

Ett ljus i Samhallsmörkret är dock att den svenska industrin kräver allt snabbare leveranser, något som är till nackdel för många utländska leverantörer och som kan gynna Samhall.

- Det kan göra Samhall mer konkurrenskraftiga på den svenska marknaden och kan innebära ett hopp, säger Ewa Thalén Finné.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.