1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

"Här finns livskvalitén som vi saknat"

De var ute efter vandrarhemmet.
Men fick restaurangen och butiken i stället.
- Det var livskvalitet som lockade oss till Hanö, säger Johan Törnquist.
Sölvesborg • Publicerad 1 juni 2004
Krögarpar. Johan Törnquist och Kirsti Wastring har tagit över restaurangen och butiken på Hanö. Paret är en av tre nya entreprenörer på ön den här sommaren. Foto: Pär-Magnus Ström
Krögarpar. Johan Törnquist och Kirsti Wastring har tagit över restaurangen och butiken på Hanö. Paret är en av tre nya entreprenörer på ön den här sommaren. Foto: Pär-Magnus StrömFoto: 

Tillsammans med Kirsti Wastring driver han numera restaurangen och matbutiken på Hanö. Under sommaren kommer butiken att vara öppen varje dag, men kravet - för att få ta över restaurangen - var att butiken skulle vara öppen två dagar i veckan även under höst och vinter.

- Vi var på jakt efter ett mysigt ställe att driva och fick höra att Hanö hamn och byalag sökte någon till vandrarhemmet. De hade redan hittat en person till vandrarhemmet, men vi fick ett erbjudande om att ta över butiken och restaurangen, säger Kirsti Wastring, som är uppvuxen i Karlshamn och har många barndomsminnen från Blekinges skärgård.

Kock i Malmö

Hon har många års erfarenhet från hotell- och konferensbranschen. Johan Törnquist som kommer från Stockholm har tidigare jobbat som kock i bland annat Helsingborg och Malmö. Han lockades till Hanö för lugnet och stillheten.

Alla känner alla

- Jag har bara varit här ett par månader, men har redan funnit mig tillrätta. Här finns en livskvalitet som jag saknat tidigare. Alla känner alla, har tid för varandra och på kvällen är det helt tyst här på ön. Det är något jag uppskattar efter många år i större städer, säger Johan Törnquist.

Krögarparet bor numera i det gamla butikshuset på ön. Den nya butiken drivs i anslutning till restaurangen.

- Det blir en spännande utmaning och tanken är att restaurangen ska vara öppen året runt, med inriktning på konferenser och företag under höst och vinter, säger Kirsti Wastring.

Christian Hylse
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.