1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Hanö blir utan telefonautomat

Telia ska dra in sex av de 19 telefonautomaterna i kommunen. En av dem finns i hamnen på Hanö.
- Man får acceptera den tekniska utvecklingen, men automaten på Hanö har med säkerheten på ön att göra, säger kommundirektör Östen Mandelholm som är kritisk mot detta.
Sölvesborg • Publicerad 22 oktober 2002

Telefonautomaterna är ett sorgebarn för Telia som förlorar 40 miljoner kronor om året på det som kallas offentlig telefoni, på dem som inte ständigt bär en mobiltelefon i fickan om man så vill. Men det gör de flesta.

Mobilabonnemang

För ett par, tre år sedan var antalet mobilabonnemang drygt fyra miljoner, nu har man passerat åtta miljoner!

Nu ska antalet telefonkiosker alltså minskas ytterligare och ekonomin i motsvarande grad förbättras.

Av de 19 telefonautomaterna i Sölvesborgs kommun försvinner sex. Något samråd med kommunen är det inte fråga om. I går kom ett brev från Telia med uppgift om vilka telefonautomater som man avser montera ned.

Här är de sex:

Pukavik

Tredenborgsbadet

En av de två kioskerna

på Stortorget

Hamnen på Hanö

Hällevik

Sandviken-Siretorp.

Kommunen agerar

- Jag har just fått brevet och vi har inte hunnit diskutera det ännu. Men det är möjligt att vi kommer att agera, åtminstone vad gäller automaten på Hanö, säger kommundirektören Östen Mandelholm.

Yngve Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.