1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

”Han skulle döda mig om jag skvallrade”

Efter att 19-åringen huggit den 51-årige mannen med en kniv hoppade förövaren in en bil och krävde att bli körd till sin bostad och sedan till Sölvesborg.
– Han visade den blodiga kniven och sa att ”ingen fuckar med mig”, berättade bilföraren för tingsrätten.
Sölvesborg • Publicerad 5 mars 2013

Rättegången mot den mordåtalade 19-åringen från Bromölla fortsatte i går.

Klädd i vit skjorta, mörk tröja och dito byxor lyssnade 19-åringen, som redan i fredags medgav att det var han som utdelade de dödande knivhuggen mot 51-åringen, när en 24-åring berättade om händelserna direkt efter dramatiken på Royal Thai på Storgatan i Bromölla den 9 november i fjor.

24-åringen hade tidigare på kvällen varit i kontakt med 19-åringen för att köpa narkotika. De bestämde att ses utanför restaurangen och när 24-åringen kom dit med sin bil märkte han att något hade hänt.

– Han hoppade in i bilen men ögonen stod rakt ut på honom. Han såg jättepåverkad ut, förklarade 24-åringen.

Färden gick först till 19-åringens bostad. Under den korta resan visade passageraren, enligt 24-åringen, upp en blodig kniv samtidigt som han uttalade att "ingen fuckar med mig" samt "han fick smaka på kniven”.

– Då förstod jag att han huggit någon.

– Han sa att om jag skvallrade så skulle jag råka riktigt illa ut. Då skulle han döda mig. Men om jag höll tyst så skulle jag få en fet belöning.

Efter ett kort besök i 19-åringens bostad fortsatte färden via småvägar till Sölvesborg där 19-åringen blev avsläppt vid en pizzeria.

Föraren uppmanades att städa bilen noga. Några dagar senare träffades de igen och då blev 24-åringen, säger han, på nytt hotad till livet om han skvallrade.

Inledningsvis var 24-åringen misstänkt för medhjälp. För rätten berättade han att han i ett tidigt skede ville gå till polisen och berätta vad som hänt med att han på grund av rädsla inte vågade göra det.

– Nu har jag svårt att sova och jag mår illa. Men jag vill inte ta några tabletter. Jag vill klara det här utan mediciner, betonade han.

19-åringens försvarsadvokat Eva Johansson pressade flera gånger 24-åringen på varför han, vid olika förhör, lämnat olika berättelser om vad som hände den aktuella kvällen för snart fyra månader sedan.

– Jag har varit rädd men till slut insåg jag att sanningen ändå kommer fram.

I dag avslutas rättegången. Bland annat ska två sölvesborgare, åtalade för skyddande av brottsling, höras.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.