1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Han hoppas på vittnen

Per Carlsson, fårfarmare i Mörby, sätter sitt hopp till vittnen.
Helt enkelt att någon såg när sex av hans får i helgen revs ihjäl av hundar.
-Det finns förhoppningar, säger Per Carlsson.
Sölvesborg • Publicerad 29 november 2005
Bedrövad djurägare. Mörbybon Per Carlsson vid ett av de sex får som i helgen revs ihjäl av lösspringande hundar på Lister. Per Carlsson hoppas det finns vittnen till händelsen. Foto: Lars Ohlsson
Bedrövad djurägare. Mörbybon Per Carlsson vid ett av de sex får som i helgen revs ihjäl av lösspringande hundar på Lister. Per Carlsson hoppas det finns vittnen till händelsen. Foto: Lars OhlssonFoto: Lars Ohlsson

Som BLT berättade i måndagens tidning revs sex av Per Carlssons får (sex tackor) i helgen ihjäl av lösspringande hundar.

Han beskriver upptäckten som djävulsk, hur fåren låg söndersargade och han drar sig inte för att använda ordet blodbad.

-Jag har haft får sedan 1973, i mer än 30 år, men aldrig tidigare upplevt något liknande, säger Per Carlsson.

Svårigheter med bevis

Han berättar vidare att polisen besökte platsen under både lördagen och söndagen. Men att de poängterade svårigheterna att bevisa att de två lösspringande hundar, som Carlsson misstänker, verkligen ligger bakom det inträffade.

Denna uppgift bekräftades på måndagen av närpolisbefälet Bo Olsson i Karlshamn i går.

-Det krävs vittnen. Annars är bevisläget omöjligt, säger Olsson.

En hund identifierad

Trots allt är Per Carlsson förhoppningsfull. Ett av de många samtal han fick på måndagen kom från en person som tidigt på söndagsmorgonen tog en promenad i samma område som Carlssons får vistades i.

Den personen blev attackerad av två lösspringande hundar. Även om det var mörkt kan personen identifiera minst en av hundarna eftersom de setts lösa även tidigare.

-Jag tycker det här är så hemskt. Jag vill att den som är skyldig och låter sina hundar springa lösa, helt utan tillsyn och kontroll, får stå till svars, säger Per Carlsson.

Nu har Per Carlsson i stort sett alla sina nästan 200 tackor hemma på gården i Mörby. Men att ha dem där hela vintern är inte lyckat eftersom fåren vill gå ute.

-Men nu vågar jag i varje fall inte ha dem ute, säger den klart nedstämde djurägaren.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.