1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

De hala golven i Tunnbyskolans slöjdsalar blir nu ett fall för Bromöllas högsta politiska ledning.
Rektorn Sven Håkansson har tröttnat på att inget gjorts trots att han redan 2003 pekade på riskerna med de hala golven.
Sölvesborg • Publicerad 22 april 2005

I den skriftväxling som förevarit de senaste veckorna mellan Tunnbyskolans rektor Sven Håkansson, förvaltningschefen Bengt-Arne Lennartsson och Bromöllas tekniske chef Stefan Apelros märks en tydlig irritation från skolans sida över att inget blivit gjort.

Farligt

Sven Håkansson poängterar att han redan för två år sedan uppmärksammade tekniska förvaltningen på arbetsmiljöriskerna i Tunnbyskolans träslöjdssalar. Golven är helt enkelt för hala och utgör en fara för såväl elever som lärare och annan personal.

Utredningar har, skriver Håkansson, gjorts liksom studiebesök och mätningar och det har funderats kring städrutiner med mera. Mycket tyder på att en felaktig matta lagts in i salarna och dessutom har Arbetsmiljöverket pekat på problemet vid ett besök i Bromölla.

Inget har hänt

Trots allt detta har inget hänt och nu vädjar rektorn om en skyndsam lösning på problemet.

Då Sven Håkansson tillsammans med förvaltningschefen B-A Lennartsson inte längre har så stora förhoppningar på att tekniska kontoret ska agera vänder duon sig nu direkt till kommunstyrelsen, det vill säga den högsta politiska ledningen i Bromölla.

Varken Håkansson eller Lennartsson anser att de kan svara upp mot den uppgift de tilldelats vad gäller arbetsmiljöansvaret i slöjdsalarna på Tunnbyskolan.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.