1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

"Groteskt från vänsterpartiet"

- Det är beklämmande att vänsterpartiet representeras av riksdagsledamöter som inte drar sig för att framföra osanningar i viktiga frågor för att nå sina mål.
Sölvesborg • Publicerad 10 september 2002

Det skriver Gösta Larsson, ordförande i Sveriges Pälsdjursuppfödares Riksförbund (SPR), i en salva riktad mot riksdagsledamoten Tasso Stafilidis, som i riksdagsdebatten om ändring av djurskyddslagen refererade till ett besök han gjort på på Listerlandet. Enligt SPR sade Stafilidis bl a:

"För ett antal år sedan, när jag var på Listerlandet på studiebesök, fick jag se hur de farmade minkarna blev omhändertagna. Jag fick se hur man behandlade minkarna efter de blivit flådda. Man matade nya minkar med de nermalda kvarlevorna av det flådda djuret".

- Det förekommer inte och är ett groteskt påstående, anser Larsson.

Förbundet har skrivit till partisekretariatet och till Taso Stafilidis personligen för att få veta vilken farm han besökte. Men trots påminnelser har man inte fått något svar.

Yngve Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.