1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Greps efter två olyckor

Två ynglingar i 20-årsåldern greps i går förmiddag efter att ha orsakat först en bilolycka och sedan en traktorolycka i Skogshagen tidigt på söndagsmorgonen. När polisen skulle undersöka olyckorna, upptäcktes det att ynglingarna hade stöldgods med sig..
Sölvesborg • Publicerad 7 april 2003
Foto: Nikki Makkonen Trafikfarliga tjuvar. Två ynglingar krockade först en bil mot en stenmur, och när den ena skulle dra loss bilen med en traktor, orsakade han istället ännu en olycka när han i en korsning förlorade herraväldet över traktorn. När polisen skulle undersöka olyckorna, uppdagades det att ynglingarna hade stöldgods med sig.
Foto: Nikki Makkonen Trafikfarliga tjuvar. Två ynglingar krockade först en bil mot en stenmur, och när den ena skulle dra loss bilen med en traktor, orsakade han istället ännu en olycka när han i en korsning förlorade herraväldet över traktorn. När polisen skulle undersöka olyckorna, uppdagades det att ynglingarna hade stöldgods med sig.Foto: 

Strax före klockan sju på söndagsmorgonen inkom ett larm om en traktorolycka på väg 123 i närheten av korsningen mot Skogshagevägen. När räddningstjänsten nådde platsen fann manskapet mycket riktigt en traktor som kört av vägen och låg på sidan med motorn i gång. Föraren hade däremot avvikit, och var spårlöst försvunnen.

Ännu en trafikolycka

När räddningstjänsten påbörjat arbetet med att sanera vägbanan från diesel och att dirigera trafiken, berättade en förbipasserande bilist att ytterligare en trafikolycka inträffat bara några hundra meter bort på Skogshagevägen.

En personbil hade kört in i en stenmur i en trädgård. På denna olycksplats fanns föraren, en lätt chockad men i övrigt oskadd yngling i 20-årsåldern, kvar.

Hittade stöldgods

När polisen genomsökte den krockade personbilen hittades en del stöldgods samt diverse verktyg, och föraren greps, misstänkt för stöld, alternativt häleri, samt förberedelse till stöld.

Ganska snart stod det också klart att bilolyckan och traktorolyckan, som de två ditkallade polispatrullerna först betraktade som separata händelser, hade ett samband.

Den troliga förklaringen är att de två misstänkta ynglingarna först krockat bilen, och att den ena sedan hämtat traktorn för att försöka dra loss bilen. I korsningen hade han försökt ta kurvan i för hög hastighet, och därmed förlorat herraväldet över traktorn. Därefter försvann han från platsen.

Senare under förmiddagen kunde även han gripas, misstänkt för att vara delaktig i stölderna och vållandet av trafikolyckorna.

De båda ynglingarna, hemmahörande i Sölvesborgs- och Karlshamnstrakten, förhördes under söndagen men släpptes på fri fot igen till kvällen. Misstankarna mot ynglingarna kvarstår dock.

Det är dessutom ännu oklart om ynglingarna fått tillstånd att använda fordonen, eller om även de var stulna.

Nikki Makkonen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.