1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Gömde sprängmedel och vapen i husvagn

En 39-årig man från Malmö greps i en husvagn full med sprängmedel.
I husvagnen, mannens tillfälliga bostad i Pukavik, hittade polisen även diverse stöldgods.
I går dömdes 39-åringen till fyra månaders fängelse för en rad brott i västra Blekinge.
Sölvesborg • Publicerad 16 juni 2004

39-åringen är skriven i Malmö men har bott på flera olika adresser under de senaste åren. Det var i höstas som mannen greps i sin husvagn i Pukavik.

Mannen, som var narkotikapåverkad i samband med gripandet, förvarade 14 längder krutstubin, 10 stycken elspräng-kapslar och fyra sprängpatroner i sin husvagn. Dessutom beslagtog polisen tolv hagelpatroner.

Känd av polisen

I samband med rättegången vid Blekinge tingsrätt i Karlshamn var 39-åringen också åtalad för stöld, olovlig körning, rattfylleri, brott mot knivlagen och brott mot vapenlagen. I samtliga fall handlade det om brott som utförts efter det att mannen greps för det olagliga innehavet av sprängmedel.

Mannen, som är mycket välbekant för polisen och tingsrätten i västra Blekinge, dömdes nu till fyra månaders fängelse. De brott som mannen fälldes för utfördes precis efter den prövotid som följde på hans senaste fängelsestraff.

Stöldturné i våras

En 24-årig kvinna från Sölvesborg fick också sin dom i går. Kvinnan fälldes för stöld och tillåtande av olovlig körning.

Enligt tingsrätten var hon och 39-åringen ute på en stöldturné under våren.

Vid ett inbrott i ett hus i Jämshög stals bland annat ett vinställ, en tavla, tallrikar, kaffekoppar, soppskålar och ett par grillvantar.

Koppar och gafflar

Vid ett annat inbrott, på Törnerydsvägen i Åryd, stals bland annat en silvergaffel.

Paret gjorde också ett nattligt besök i ett fritidshus på Sillnäsvägen i Sölvesborg. Där stals 35 askar med gratulationskort och en porslinsfigur.

Den 24-åriga kvinnan och den 39-årige mannen greps i mitten av maj då de transporterade stulna föremål till mannens hus-vagn i Pukavik.

Ska genomgå behandling

Kvinnan erkände inbrottet i Jämshög, men beträffande övriga inbrott menade hon att hon bara hjälpte 39-åringen att bära saker. Egendom som han påstod att han ägde.

Kvinnan dömdes till skydds-tillsyn och ska genomgå behandling för sitt alkohol- och narkotikamissbruk.

christian.hylse@blt.se

0456-788 43

Christian Hylse
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.