1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Glada miner och god stämning på årets höstmarknad

Ett bra väder, engagerade handlare och en bred anslutning av besökare skapade alla förutsättningar för en trevlig höstmarknad i Sölvesborg.
Sölvesborg • Publicerad 6 oktober 2018
Kenneth Lindholm och Soili Välitalo från Olofström handlade bland annat hackekorv av Anders Olsson från Wiktor Olssons Charkdelikatesser.
Kenneth Lindholm och Soili Välitalo från Olofström handlade bland annat hackekorv av Anders Olsson från Wiktor Olssons Charkdelikatesser.Foto: Fredrik Lund

Sol, uppehåll och rent av fortfarande tendens till värme. Samtidigt som löven singlade ned från träden hölls i lördags den traditionella höstmarknaden i Sölvesborg.

Ett välbesökt arrangemang med aktiviteter och marknadsstånd över större delen av centrum. Folket slöt definitivt upp. Så gott som alla handlare hade fullt upp med att betjäna kunder.

Daniel Aerts hade laddat upp med närmare 400 olika lökar samt vårblommor. Nu är det hög tid att så vårblommorna, hälsar han.
Daniel Aerts hade laddat upp med närmare 400 olika lökar samt vårblommor. Nu är det hög tid att så vårblommorna, hälsar han.Foto: Fredrik Lund

Mitt på torget träffar vi Daniel Aerts som laddat upp med både lökar och fröer inför vintern.

– Nu är bästa tiden att plantera vårblommor och lökar, menar han. Framförallt så är det vårblommor och tulpaner som folk frågar efter mest.

Med sig till marknaden hade han därför inte färre än 400 olika tulpanlökar med sig.

Belönad blev också den som tog sig en liten promenad till Havsudden, vid brofäste strax utanför centrumkärnan. Där demonstrerade organisationen Miljöfordon Sverige en rad olika elfordon. Allt från Segway till Tesla Model S.

Alex Martincu får en guidning av funktionerna i en Tesla Model S av Miljöfordon Sveriges Pernilla Hansson från Växjö.
Alex Martincu får en guidning av funktionerna i en Tesla Model S av Miljöfordon Sveriges Pernilla Hansson från Växjö.Foto: Fredrik Lund

Flera tog chansen att lära sig mer om eldriften, dess fördelar och se om tekniken skulle passa just dem.

Men självklart var det centrum som gällde, med mycket välfyllda gågator mellan främst Stortorget och det mindre Hästtorget. Här och var möttes besökarna dessutom av doften av stekt sill.

Sölvesborgs höstmarknad bjöd därmed på något för alla smaker och sinnen.

Fredrik LundSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.