1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Gerbogården – ett bra boende

Inspektionen för vård och omsorg, IVO, genomförde i början av augusti en oanmäld inspektion på särskilda boendet Gerbogården i Sölvesborg. Avsikten var bland annat att granska bemanningen och omsorgens innehåll kvällstid.
Sölvesborg • Publicerad 30 september 2014

Samtal med omsorgspersonalen, samt fyra personer som bor på Gerbogården, gav en tydlig bild av att de som fick uttala sig anser att allt fungerar bra. Personalen uppgav att rutinerna fungerar bra och de boende berättade att de trivs bra och att personalen är duktiga och hjälpsamma.

Vid IVO:s dokumentationsgranskning konstaterades att hänsyn har tagits till de enskildas kvällsvanor vid planeringen av omsorgen kvällstid, vilket även framgick vid samtalen med de boende.

Det enda IVO anmärker på är de boendes genomförandeplaner, varav sju stycken granskades. Biståndsbeslut saknades i de enskildas pärmar och det framgick inte helt klart när genomförandeplanerna ska följas upp eller när eller hur insatsen ska genomföras.

IVO vill senast den 24 oktober ha en redogörelse från Gerbogården för hur bedömda behov säkerställs samt hur beslutade insatser av hjälp och stöd till den enskilde tillgodoses.

Genomförandeplan

En genomförandeplan kan exempelvis innehålla enskildas önskemål om sociala aktiviteter eller existentiella önskemål, en checklista för intressen och vad som är viktigt för den enskilde.

Enligt IVO är syftet med en genomförandeplan att skapa en tydlig struktur för det praktiska genomförandet och uppföljningen av en beslutad insats.

Catharina Loosme
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.