1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Garage totalförstört i brand

Ett garage totalförstördes vid en brand i Lörby i går eftermiddag.
Branden riskerade också att sprida sig till villan bredvid.
Räddningstjänsten fick dock snabbt kontroll över situationen.
Sölvesborg • Publicerad 16 juni 2004
Foto: Lena Ehring Utbränt. Brandmännen var tvungna att bryta upp tak och väggar på garaget för att komma åt att släcka ordentligt.
Foto: Lena Ehring Utbränt. Brandmännen var tvungna att bryta upp tak och väggar på garaget för att komma åt att släcka ordentligt.Foto: 

När Räddningstjänsten västra Blekinge i går eftermiddag kom fram till garaget i Lörby var det redan övertänt och lågor slog ut under plåttaket. Gårdagens kraftiga vind bidrog till den snabba spridningen av branden.

I inledningsskedet av släckningsarbetet var bostadshuset som ligger endast några meter från garaget hotat. Räddningstjänsten koncentrerade sig därför på att skydda bostadshuset från att ta eld.

- Det tog inte många minuter innan de hade kontroll. De har gjort en bra insats, säger räddningsledare Dan Gustavsson.

I princip utbränt

Garaget gick dock inte att rädda.

- Det är i princip utbränt, säger Dan Gustavsson.

Släckningsarbetet tog en dryg halvtimma och eftersläckningarbetet ytterligare en halvtimme. Tio till tolv brandmän arbetade med att släcka branden.

Stängde av Lörbyvägen

Under hela släckningsarbetet och under en del av eftersläckningsarbetet var en kort sträcka av Lörbyvägen avstängd för biltrafik.

Brandorsaken var under eftermiddagen ännu okänd.

ulrika.lokrantz@blt.se

0456-788 43

Ulrika Lokrantz
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.