1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Full fart på Ryssberget

Snön, som ställde till så mycket förtret för bilister, tågresenärer, elabonnenter och andra under helgen, var till minst lika stor glädje för alla leksugna barn..
Sölvesborg • Publicerad 2 januari 2002

Belamrade med pulkor, skidor och den obligatoriska picknick-korgen letade sig flera helglediga familjer till Ryssberget för några timmars fartfylld samvaro. Från tidig morgon till sen kväll var det fullt ös på sluttningarna, och det var svårt att ta miste på barnens glädje.

- Det roligaste med att åka pulka är om man får riktigt bra fart, berättar sexåriga Clara Kristiansen.

Snöbollskrig roligasrt

Ändå är det inte pulkaåkningen som är det roligaste med snön, är Clara och hennes kusiner överens om.

- Det bästa är att man kan ha snöbollskrig med Isak, min storebror, säger Clara, medan storebror och kusinerna föredrar att bygga snögubbar.

En stunds paus vid eldstaden med tillhörande grillad korv verkade också vara uppskattat.

Även andra vintersporter var populära bland barnen. Fyraåriga Moa Berg har i vinter för första gången fått prova på att åka skidor.

- Det är nästan som att åka slalom, berättar hon stolt om längdskidorna hon fått.

Sovmorgnar

Kompisen Ida Abrahamsson gillar visserligen att åka pulka och att bygga snögubbar, men det bästa med vintern och jullovet är något helt annat:

- Man får sova längre om morgnarna!

Nikki Makkonen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.