1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Gymnasieförbundet har låtit en utomstående konsult utvärdera gymnasiets hotell- och restaurangprogram.
Där visar en elevenkät att medan ettor och tvåor är i stort sett är nöjda så är många av treorna missnöjda med utbildningens standard..
Sölvesborg • Publicerad 30 maj 2003

Gymnasieförbundet har låtit en utomstående konsult utvärdera gymnasiets hotell- och restaurangprogram.

Där visar en elevenkät att medan ettor och tvåor är i stort sett är nöjda så är många av treorna missnöjda med utbildningens standard.

Det kan, medger gymnasieförbundets vice ordförande, Kjell Olofsson, ha sin grund i att treorna var elever i programmet under den tidigare regimen då det kritiserades starkt.

Dåliga kunskaper

Det var vintern 2001 som både elever och föräldrar högljutt protesterade mot undervisningen och det sätt på vilket den bedrevs. Gymnasiechefen Rolf Nilsson medgav också att lärarna inte hade tillräckliga kunskaper för att undervisa.

För i dagarna två år sedan tog gymnasieförbundet över utbildningen från Lernia vars lärare inte återanställdes.

Med ny personal och ny ledning har hotell- och restaurangutbildningen åter fått styrsel även om den utvärdering som nu gjorts tyder på att alla ännu inte är nöjda.

Ledningen yttrar sig

- Vi tar kritiken på stort allvar för vi vill ju ha en så bra utbildning som möjligt, säger Kjell Olofsson som berättar att skolledningen nu ska yttra sig över rapporten och därefter ska politikerna se om några åtgärder måste till.

Utvärderingen har gjorts av Jens Harrysson, lärare, kock och verksam på Karlshamns AB. Han konstaterar bland annat att lokalerna i Folkets hus inte är de bästa för denna typ av utbildning, något som gymnasieförbundet också är medvetet om. Vidare att viss utrustning behöver kompletteras.

Yngve Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.