1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Företagare belönades

Efter 34 år som hemkunskapslärare fattade Ann-Christine Nilsson mod. Hon lämnade sitt arbete och startade i stället ett eget bed and breakfast. På Företagarnas fest i går kväll mottog hon utmärkelsen Årets nyföretagare.
Sölvesborg • Publicerad 5 oktober 2007

För en dryg månad sedan ville Lena Rosenqvist och Per-Anders Green, rådgivare respektive ordförande på Bromölla Nyföretagarcentrum, träffa Ann-Christine Nilsson. Hon fick inte veta vad det gällde men trodde att de kanske ville att hon skulle ordna maten till festen som Företagarna i Bromölla arrangerar varje år.

När hon kom till det avtalade mötet fick hon i stället veta att hon utsetts till Årets nyföretagare och skulle få sin utmärkelse på den nämnda festen.

"Kreativ och modig" - Hon blev tyst, säger Lena Rosenqvist.

- Ja, jag blev lite förvånad, erkänner Ann-Christine Nilsson.

I juryns motivering står bland annat att hon med kreativitet, mod och beslutsamhet startat och utvecklat sitt företag. Själv känner hon bara igen sig i delar av motiveringen.

- Modet håller jag med om. Mina kompisar trappar ner, men jag trappade upp, efter 34 år i kommunal trygghet, säger hon.

Hon startade sitt bed and breakfast, Bo hos Tina, för drygt tre år sedan. Efter några månader började hon också leda matlagningskurser och förra året drog hon även i gång cateringverksamhet. I höst har hon byggt om och anpassat företagets lokaler.

Fått hjälp av maken Hon har hela tiden drivit Bo hos Tina själv, men hon har också haft mycket hjälp av sin make Bo Nilsson. Nu är även han är på väg att lämna sin anställning för att enbart jobba med företaget.

- Han har stöttat mig hela tiden. Han har varit som en vaktmästare, skalat potatis burit saker och hjälpt mig, säger Ann-Christine Nilsson.

Hon är glad för utmärkelsen Årets nyföretagare och uppmärksamheten den för med sig för företaget. Dessutom tycker hon, som på olika sätt arbetat med livsmedel sedan 1971, att det är positivt att fokus i år är på mat.

Som BLT tidigare berättat är även mottagaren av utmärkelsen Årets företagare, Per-Ronny Samuelsson på Bromölla Chark, i livsmedelsbranschen. Även han mottog sitt pris under gårdagens fest i Bromöllas Folkets park.

Niklas Jersblad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.