1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Föreningarna får nära en miljon mer

- En väldigt offensiv budget, troligen den mest offensiva jag lagt fram under mina tio år som nämndsordförande. Det säger Roine Olsson (s) när han presenterar fritids- och kulturnämndens budget för nästa år.
Av ökningen på 1,4 miljoner kronor satsas 800 000 kronor på föreningsbidrag.
Sölvesborg • Publicerad 3 september 2002

Nästa år tillåts budgeten för fritids- och kulturnämnden öka med 1,4 miljoner kronor till nästan 27 miljoner kronor. Budgetförslaget som nu ligger färdigt ska senare i höst fastställas av fullmäktige.

- Vi har valt att storsatsa på föreningsbidragen eftersom dessa legat still väldigt länge, poängterar nämndsordföranden Roine Olsson (s), och fortsätter:

- Någon kanske tror att det här är en valbudget men vi har länge strävat efter att höja bidragen till föreningarna och nu han vi chansen. Vi är dessutom politiskt sett helt överens om tagen i nämnden. 800 000 kronor av ökningen på 1,4 miljoner kronos satsas på att föreningar med egna lokaler som exempelvis Sölvesborgs Ridklubb, Lörby IF och Hörvikens IF ska få lokalbidragen höjda från 60 till 80 procent. Samt att taket för föreningar som hyr lokaler höjs från dagens 12 000 kronor till 40 000 kronor om året.

Höjs fyra procent

I summan ingår även att föreningar med lönebidragsanställda får bidragsdelen från kommunen höjd från åtta till tolv procent, men max 24 000 kronor per år och heltidsanställd.

Aktivitetsbidragen höjs med 50 000 kronor och förändras. Nu ska föreningarna få bidrag för antalet deltagare i stället för per grupp som tidigare varit fallet.

Extrapengar till Killebom

Killebomfestens 30-årsjubileum 2003 får extra pengar och för 50 000 kronor ska en ny lokal för musikskolan projekteras. Allmänna förbättringar av Svarta Led kostar 340 000 kronor och det efterlängtade bygget av en gjuten betongplatta i ishallen påbörjas för att vara helt färdigt 2004.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.