1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Flydde från sin fru - blev en tjuv

Två sölvesborgare, 37 respektive 36 år gamla, har dömts för ett villainbrott i Östergötland.
Den äldre av männen döms till åtta månaders fängelse medan hans kumpan straffas med 160 timmars samhälls-tjänst.
Sölvesborg • Publicerad 19 april 2005

Vid rättegången i Linköpings tingsrätt berättade 36-åringen att han och hans kamrat fredagen den 18 mars bröt sig in i en villa i Väderstad, öster om Mjölby i Östergötland. Dit hade de tagit sig i en lånad bil.

Anledningen till utfärden var inte, berättade han, att begå brott utan att komma ifrån hemmet i Sölvesborg där 36-åringen hade det jobbigt med fru och barn.

Men under resans gång kom tanken på ett inbrott upp.

Silver och pengar

Att det blev i Väderstad var en slump. 36-åringen och hans ett år äldre kumpan promenerade runt i ett villaområde och letade efter ett lämpligt objekt.

Efter att först ha ringt på hos en äldre kvinna och därefter väntat en halvtimme bröt de sig in i huset. De stal silverföremål, en klocka och en brosch samt en mindre summa kontanter och stöldgodset bar de iväg i väskor de hittade i huset.

Får betala kvinnan

Männen planerade att bjuda ut stöldgodset till försäljning på internet.

Men duons bil hade observerats och vid midnatt, på väg hem till Sölvesborg, stoppades de och greps av polis i Olofström varefter de fördes till polisstationen i Linköping där de först anhölls och tre dagar senare häktades.

37-åringen är dömd flera gånger för liknande brott och nu blev straffet åtta månaders fängelse.

Även 36-åringen är dömd tidigare, men för trafikbrott, så i hans fall stannade tingsrätten i Linköping för 160 timmars samhällstjänst. Men i domen påpekas att straffet motsvarar sex månaders fängelse.

Dessutom ska männen, som döms för grov stöld, gemensamt betala skadestånd till kvinnan de bröt sig in hos.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.