1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

"Flickan ströps av misstag"

Den mordmisstänkte 36-åringen hävdar att han ströp 17-åriga Johanna från Sölvesborg av misstag.
Mannen säger också i förhör att han har minnesluckor.
Sölvesborg • Publicerad 28 september 2010

– Förundersökningen går framåt med fortsatta förhör och teknisk utredning. Vi har fått vissa muntliga uppgifter från rättsläkaren men inget färdigt protokoll, säger åklagare Yvonne Rudinsson som inte vill lämna några kommentarer om innehållet i utredningen.

Efter att omkring 175 förhör har hållits är hennes bedömning att åtalet mot mannen väcks tidigast under november månad.

Den misstänkte 36-åringen från Norrhult nekar alltså fortfarande till mordanklagelsen, men har i utredningen medgivit att han bragt Johanna om livet med en strypsnara under torsdagen den 19 augusti. Mannen säger sig dock ha minnesluckor från händelsen.

Den misstänkte mannen greps vid 19.30-tiden samma kväll sedan flickans anhöriga slagit larm om att ett brott kunde ha inträffat.

Fyra timmar efter gripandet hittade polisens hundpatruller den döda 17-åriga flickan i ett skogsområde utanför Lindshammar.

Sedan dess har polisens utredare kontinuerligt hållit förhör med den häktade 36-åringen som så sent som i förra veckan omhäktades misstänkt för mord. Samtliga häktningsförhandlingar har hållits bakom stängda dörrar.

Mannen har berättat att 17-åringen från Sölvesborg sedan i mitten av sommaren var hans flickvän. Han hade enligt egen uppgift planerat en klädförsäljning och hade tänkt använda flickan som modell.

Just nu lägger polisen all kraft på mordutredningen. Enligt åklagare Yvonne Rudinsson har mannen inte delgivits misstanke om något ytterligare brott. Men hon vill inte svara på frågan om det finns fler polisanmälningar mot den 36-årige Norrhultsbon.

Under måndagen begravdes 17-åriga Johanna. Först tog skolkamrater, lärare och övrig personal på Furulundsskolan i Sölvesborg ett sista farväl, efter skolans minnesstund ägde begravningen rum i S:t Nicolai kyrka.

Daniel Johansson

daniel.johansson@smp.se

Telefon: 0470-77 06 04

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.