1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Fler invånare ger fler jobb

Asylboendet i Hällevik leder till fler jobb för lokalbefolkningen.
Hittills har det utannonserats efter minst 17 tjänster.
– Vi kommer att anställa ett tiotal personer till vår enhet, Susanne Nilsson Mario, migrationsverket.
Sölvesborg • Publicerad 19 juli 2014

Asylboendet i Hällevik har gjort att flera myndigheter nu letar efter personal.

På Hanöhus ska platschefen anställa minst sex personer och jakten för att hitta dem pågår för fullt.

– Det är viktigt att de kan både städa och arbeta i köket. Här är vi många som måste samsas och hjälpas åt, säger Christian Feraru, platschef.

Sölvesborgs kommun fattade beslut om att inrätta en ny tjänst som projektsamordnare för Hanöhus. Anna Johansson som fick jobbet ska hjälpa de nyanlända genom vardagen.

Även migrationsverket kommer tillsätta personal.

Enligt Susanne Nilsson Marino annonserar de just nu efter närmare tio handläggare som bland annat ska arbeta med de asylsökande på Hanöhus.

Enligt Mats Frank på arbetsförmedlingen kommer de inte tillsätta några fler tjänster.

Men han förklarar att de ofta anlitar lokala lotsföretag som ska hjälpa de nyanlända in i samhället och där kan det dyka upp ytterligare några arbetstillfällen.

I nuläget är det svårt att säga exakt hur många jobb som asylboendet genererar eftersom det fortfarande finns flera positioner som måste fyllas.

Om de asylsökande sedan får uppehållstillstånd och väljer att bosätta sig i kommunen kommer det leda till ytterligare några arbetstillfällen.

Anna Falk
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.