1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Fler inspektioner ska rädda finanserna

Miljöförbundet Blekinge väst behöver pengar och ska därför göra extra många inspektioner under hösten. Förhoppningen är att arbetet ska ge 200 000 kronor i intäkter.
Sölvesborg • Publicerad 10 november 2007

Miljöförbundet måste ha 300 000 kronor i överskott vid årets slut. Anledningen är ett gammalt miljonunderskott från 2005 som ska hämtas in med drygt 300 000 kronor per år under 2006, 2007 och 2008. Just nu pekar prognoserna mot blott 100 000 kronor i överskott vid årets slut, och därför ska handläggarna nu lägga en del arbetsuppgifter åt sidan för att i stället kunna göra så många inspektioner som möjligt under årets sista veckor. För varje inspektionstimme kan förbundet nämligen fakturera 650 kronor.

Miljöförbundets chef, Göran Edvinsson, betonar att det rör sig om en tidigareläggning av inspektioner som annars skulle ha varit utspridda över 2008 och 2009. Det blir alltså totalt sett inte fler inspektioner för de berörda näringsidkarna.

- Vi gör dem nu i stället för senare. Det är inte så att vi går ut och gör inspektioner som vi egentligen inte skulle ha gjort, säger Göran Edvinsson.

Samtidigt medger Göran Edvinsson att omprioriteringen egentligen bara innebär att förbundet får in pengar i år som annars skulle ha kommit in nästa år, eller nästa igen. Intäkterna blir med andra ord mindre än förväntat i framtiden, men det är enligt honom ett senare problem.

Niklas Jersblad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.