1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Fick priset för aktiviteter, miljö och gemenskap

Årets båtklubb 2012 finns i Hällevik. Juryn fastnade för medlemmarnas arbetsgemenskap, många aktiviteter och miljöfokus.
Förutom äran så fick båtklubben båtprylar för över 100?000 kronor.
Sölvesborg • Publicerad 18 juli 2013
Foto: 

En stolt delegation lämnade Listerlandet i slutet av januari för att, å hela Hälleviks båtklubbs vägnar, ta emot besökarnas hyllningar på båtmässan i Göteborg. Föreningen hade nominerats till Årets båtklubb av tidningen Båtlivs läsare och korats till vinnare av en jury.

Förutom äran fick gruppen en exklusiv sjömanskista med båtprylar till ett värde av över 100 000 kronor, saker som sedan lottades ut bland medlemmarna.

Juryns motivering löd:

”Hälleviks Båtklubb har på ett fantastiskt sätt utvecklat hamnen och båtlivet i Hällevik. Det är en klubb med många aktiviteter kring det gemensamma intresset för båtliv. Hälleviks Båtklubb har ett tydligt fokus på bra miljö. Klubben har Blå Flagg, båttvätt och toatömning. Med flera klubbfester varje år är det en bra Båtklubb att vistas i året runt. Mycket fin anda och arbetsgemenskap och roliga aktiviteter för både motorbåtsfolk och seglare. En populär gästhamn.”

Niklas Jersblad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.