1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Festligt när damm invigdes

Hundratalet barn, lärare, föräldrar och nogersundsbor, press och Sveriges Television.
Tal och presenter, trädplantering, avtäckning, skådespel, fika och tipsrunda, allt i anmärkningsvärd fart.
I Nogersunds skola vet man att göra vardagen till en fest.
I går morse gällde det invigning av en damm..
Sölvesborg • Publicerad 20 september 2001

Dammbygget ingår som en del i ett skolträdgårdsprojekt. Sedan i våras har de knappt 70 eleverna jobbat med dammen och nu är anläggningen i skolans trädgård helt färdig. Ett gediget bygge med botten i betong. Från en kulle rinner vattnet i en ränna med stenar ner i den cirkelrunda dammen där köpta och "fådda" vattenväxter planterats.

Trumpetfanfar

Efter välkomsttal och en trumpetfanfar, exekverad av 11-årige Mattias Olsson, tackades alla som hjälpt till och de föräldrar och nogersundsbor som gjort särskilt stora insatser fick varsin rökt sida lax i present.

Paraplypalm

Dagens betydelse markerades genom att en paraplyalm planterades som vårdträd. Trädet kom i jorden via eleverna Jakob Gertsson och Pierre Mattsson och efteråt var det dags för Josefine Nordgren och Jennifer Nilsson att avtäcka minnesplattan med trädets latinska namn.

En pjäs om mobbning samt fika och tipsrunda avslutade invigningen i Nogersund.

Yngve Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.