1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Fängelse för man som höll ung kvinna fången

I går föll domen mot den 50-årige man som höll sin kvinnliga bekant instängd i bilen och hotade henne till livet. Förutom 18 månaders fängelse ska han betala 22 800 kronor i skadestånd till kvinnan.
Sölvesborg • Publicerad 2 september 2006

Kvinnan, som är i 20-årsåldern, hade känt den äldre mannen i knappt ett år när hon anmälde honom för bland annat olaga hot och misshandel.

Detta efter det att han under hot tvingat henne med på en biltur mellan Bromölla och Sölvesborg. Mannen körde runt i en och en halv till två timmar och vägrade under den tiden släppa av kvinnan.

Under färden anklagade 50-åringen kvinnan för att ha haft sex med olika manliga bekanta. Han uttalade även hot, bland annat att han skulle klyva en av männen mitt itu. Detta med en yxa som låg invirad i en plastpåse framför kvinnans fötter.

Mannen själv har förklarat att han använder yxan, en stor brandyxa, för att rensa bort sly.

Injicerade amfetamin Till slut körde mannen hem till sin lägenhet i Sölvesborg. Yxan tog han med sig upp från bilen. Han fortsatte fråga ut kvinnan om vilka hon haft sex med och slog henne på både armar och ben med ett stort antal knytnävsslag.

Han slog henne även med bredsidan på yxan och hotade att stycka henne med den. I sitt vittnesmål säger kvinnan att hon var övertygad om att han skulle döda henne där i lägenheten.

Efter att ha slagit henne injicerade 50-åringen kvinnan med amfetamin. I början av deras bekantskap använde hon redan droger, men han lärde henne att injicera. Hon säger att när det skedde denna gång var det mot hennes vilja.

Dömd på sex punkter Drogen fick henne att må illa och hon blev liggande på sängen utan att kunna röra sig. Under tiden ska 50-åringen ha förgripit sig på henne sexuellt. Mannen själv säger att han inte tvingat henne till varken sex eller att ta droger.

Tingsrätten bedömer kvinnan som trovärdig i sin berättelse och dömde därför 50-åringen på sex punkter, bland annat för olaga hot, olaga frihetsberövande och narkotikabrott.

Nina Källmodin
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.