1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Enkät visade sig vara bluff

Företagaren fyllde i en enkät som han trodde skulle handla om företagande och EU. I stället fick han en faktura på 980 euro på posten.
Sölvesborg • Publicerad 20 januari 2007

I mitten av november damp en enkät ned till den 63-årige mannens företag. Mannen som trodde att enkäten rörde företagsfrågor i samband med det Europeiska unionen fyllde i svaret på frågorna och skrev under med sitt namn.

Drygt två månader senare fick mannen en faktura på posten. Med fakturan bifogades en kopia på enkäten som han tidigare fyllt i. Mannen uppmärksammade först då en finstilt text där en betalningssiffra på 980 eurofanns angiven.

Enligt den finstilta texten hade mannen då bundit sig att betala 980 euro under tre kommande år. Mannen vägrade dock betala fakturan och fick därefter ytterligare en räkning. Denna gången på det angivna beloppet på euro, men med ett tillägg på drygt 300 euro i påminnelseavgift. Nu har företagaren anmält företaget EU compani directory till polisen.

Sanna Nilsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.