1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

En extra julafton för "John i Valje"

-Så länge jag tycker det är roligt kommer jag att fortsätta. Det säger John Andersson, 70-årig dansarrangör i Valje. På torsdag firar han yrkesmässig julafton, då kommer Lasse Stefanz på sitt årliga besök.
Sölvesborg • Publicerad 4 januari 2006
Extra julafton. På torsdag besöks John Andersson av det mycket populära dansbandet Lasse Stefanz, då blir det som vanligt fullsatt på Valje Nöje. Foto: Lars Ohlsson
Extra julafton. På torsdag besöks John Andersson av det mycket populära dansbandet Lasse Stefanz, då blir det som vanligt fullsatt på Valje Nöje. Foto: Lars OhlssonFoto: Lars Ohlsson

John Andersson är inne på sin 45:e säsong som dansarrangör.

Han kom till Valje Nöje redan 1961 och de första tio åren drev han anläggningen tillsammans med John Bengtsson, och de gick naturligtvis under begreppet "John och John".

Samma år John Bengtsson lämnade skutan, 1971, kom det Kristianstadsbaserade dansbandet Lasse Stefanz och gjorde sin första spelning i Valje.

Därefter har John Andersson, eller "John i Valje" som han oftast kallas, haft besök av det mycket populära dansbandet år efter år.

Tradition i minst tio år

På torsdag dyker de upp igen, sedan minst tio år är det tradition att de spelar i Valje på trettondagsaftonen.

-Det är enormt skötsamma pojkar. Det är säkert ett tungt skäl till att de hållit sig kvar i branschen genom alla år, kommenterar "John i Valje".

Fullsatt i Valje

Som vanligt när Lasse Stefanz spelar upp lär det bli fullsatt i Valje, alltså runt 1 200 besökare, och John Andersson utnämner torsdagskvällens spelning som hans yrkesmässiga julafton.

-Jag känner ju grabbarna bra efter alla år och när de hade småbarn brukade jag åka hem till dem och vara jultomte. Det är trevliga minnen, slår dansarrangören fast.

Trots att John Andersson fyllde 70 år i somras har han inga planer på att dra sig tillbaka, så länge han tycker det roligt lovar han att fortsätta.

Och han har några år kvar innan han når Bertil Johnsson, som 88 år gammal är med och driver populära Ekebo i västra Skåne.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.