1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Eleverna sviker när Komvux tar över

För att spara pengar bestämde Komvux sig för att driva omvårdnadsutbildningen i egen regi.
Men då svalnade intresset bland eleverna och vårens utbildning ställs in.
Sölvesborg • Publicerad 8 november 2003

Hur mycket billigare det skulle blivit för Sölvesborg-Bromölla Gymnasieförbund att driva omvårdnadsutbildningen i egen regi kunde eller ville ordföranden Bengt Johnsson (s) inte upplysa om på fredagen.

- Jag nöjer mig med att konstatera att det skulle blivit billigare, och pengar behöver vi spara, säger Johnsson.

Men svalt intresse bland eleverna gör att vårens utbildning ställts in.

- Vi har bara åtta sökanden och då är det inte rimligt att starta, fortsätter Bengt Johnsson som inte är direkt överraskad över att eleverna sviker.

- Nej, jag har hela tiden sagt att det förr eller senare kommer en svacka. Vi har ju haft mycket god tillströmning tidigare.

Men att vårens utbildning ställs in innebär ingen definitiv stängning. Enligt Bengt Johnsson kommer det att bli fler omvårdnadsutbildningar i Komvux-regi, men när nästa ska starta vet han ännu inte.

Utbildningen kommer, när den blir av, att ske i lokaler i både Bromölla och på Furulundsskolan. Målet är att utnyttja tomma lokaler och den lärarkompetens som finns inom gymnasieförbundet.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.