1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Elev förfalskade förälders namn

Rektorn på Bokelundsskolan har polisanmält en elev för urkundsförfalskning. Eleven förfalskade en ledighetsansökan som klassföreståndaren dock genomskådade.
Sölvesborg • Publicerad 24 november 2007
Foto: Lena Ehring/arkiv Rektorn polisanmäler. En elev på Bokelundsskolan polisanmäls för urkundsförfalsking.
Foto: Lena Ehring/arkiv Rektorn polisanmäler. En elev på Bokelundsskolan polisanmäls för urkundsförfalsking.Foto: Lena Ehring/arkiv

Den anmälde årskurs nio-eleven lämnade i förra veckan en falsk ledighetsansökan till sin klassföreståndare där det stod att hon behövde vara ledig från skolan för att hon skulle följa med en förälder till Karlshamn över dagen.

Fattade misstanke Men klassföreståndaren fattade snabbt misstankar och kontaktade föräldrarna som inte kände till vare sig ledighetsansökan eller något Karlshamnsbesök. Det visade sig dessutom att namnteckningen på lappen var förfalskad.

Bokelundsskolans rektor John-Åke Örtengren har polisanmält eleven för urkundsförfalskning. I sin anmälan skriver rektorn att han ser allvarligt på det inträffade.

- Det här är ett mycket, mycket ovanligt fall, säger rektorn till BLT.

Större genomgång Beslutet att polisanmäla eleven fattades efter att skolledningen gjort en större genomgång av ärendet.

- Detaljerna i denna genomgång och varför vi kom fram till att polisanmäla fallet kan jag med hänvisning till elevsekretessen inte säga så mycket om, påpekar John-Åke Örtengren.

- Men tack och lov så uppmärksammade klassföreståndaren försöket att fuska till sig ledighet.

Urkundsförfalskningen utreds nu av Blekingepolisen i Karlshamn som ett så kallat ungdomsärende.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.