1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Djurägare straffas efter misskötsel

Nu har miljöpolitikerna tröttnat på den djurägare vid Grönslätts fritidsområde som inte sköter sina djur på ett riktigt sätt. Ett vite på 10000 kronor hotar.
Sölvesborg • Publicerad 28 januari 2006

Djurägaren har varit ett ständigt återkommande ärende för politikerna i först Sölvesborgs bygg- och miljönämnd och därefter i Miljöförbundet Blekinge Väst.

Djur ur hagen

Våren 2004 kom det flera klagomål på lösspringande nötdjur i anslutning till Grönslätts fritidsområde med bland annat förstörda gräsmattor som följd. Enligt uppgift skedde ingen kontinuerlig utfordning varpå djuren, gång på gång, sökte sig ut ur hagen.

Då bestämdes att djurägaren skulle vidtaga åtgärder och ett hot om 10000 kronor i vite lurade runt hörnet.

Därefter tystnade klagomålen, i vart fall fram till 6 december i fjol då boende på Grönslätt på nytt kontaktade Miljöförbundet och meddelade att ett antal av mannens 50-talet nötdjur tagit sig ut ur hagen på samma sätt som tidigare.

Många klagomål

Tjänstemän på Miljöförbundet har gjort resultatlösa försök att komma i kontakt med djurägaren. Nu har politikerna bestämt att lämna över ärendet till länsrätten med kravet att vitet på 10000 kronor döms ut.

-Den här djurhållningen sköts inte riktigt bra, och klagomålen har varit många genom åren, kommenterar Ebbe Södergren (m), vice ordförande i Miljöförbundet Blekinge Väst.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.