1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Det kan bli ett höghus till

Höghusbygget i Ljungaviken är knappt halvfärdigt. Ändå har Sölvesborgshems styrelse redan tagit ett inriktningsbeslut som innebär att ännu en huskropp kan uppföras.
Sölvesborg • Publicerad 17 juli 2013

Sedan Johan Braw tillträdde som vd för det kommunala bostadsbolaget Sölvesborgshem i januari har han ägnat mycket tid åt att marknadsföra satsningen i?Ljungaviken. Bland annat har han ringt samtliga personer som anmält sitt intresse för lägenheterna, somliga mer än en gång, och arrangerat kundträffar.

– Det traditionella sättet i?hyresbranschen är att bara skicka ut ett erbjudande. Om vi gjort så tror jag inte det gått så här. Siffran är betydligt bättre för att marknadsföringen varit mycket mer ambitiös och finmejslad. Några hade säkert tecknat sig i alla fall, men flera hade inte gjort det, säger Johan Braw.

De blivande hyresgästerna kommer från olika håll. Majoriteten är i dag bosatta i Sölvesborg, men bland de övriga finns hässleholmare, värmlänningar och stockholmare. Nästan alla är över 50 år och några har även passerat 70-strecket.

– Vad jag vet är det inga barnfamiljer, säger han.

Störst har efterfrågan varit på tvåor och treor. Fyrorna tycks inte vara lika populära och Johan Braw misstänker att många tycker att dessa kostar för mycket. När styrelsen för Sölvesborgshem gav honom och hans medarbetare i uppdrag att ta fram underlag för ytterligare ett hus var direktivet därför att hyrorna måste ner till en lägre nivå. Vägen ska gå via mindre rum och därmed lägre hyror, trots att priset per kvadratmeter bibehålls.

– Vi har märkt att kunderna frågar om antalet rum och hyrorna, inte om kvadratmetrar.

Niklas Jersblad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.