1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Den milda vintern ger bättre vägar

Den milda vintern ger bättre gator och vägar i Sölvesborg senare i år. - Det vi sparar på snöröjning ska vi lägga på asfaltering, säger Per-Olof Larsen (s).
Sölvesborg • Publicerad 5 januari 2007
Per-Olof Larsson (s) vill lägga pengar på asfalt.
Per-Olof Larsson (s) vill lägga pengar på asfalt.Foto: 

De senaste vintrarnas omfattande snöröjning har kostat Sölvesborgs kommun mycket pengar. Snöröjningen sköts på entreprenad av energibolaget Sevab som i efterhand får betalt av kommunen för det arbete man utfört. Mycket av arbetet sker dessutom på så kallad jourtid och är extra dyrt i form av övertidsersättning till personalen. Kostnaderna för snöröjningen tas ut på kontot för vägunderhåll. Trots att kontot var på nästan tre miljoner kronor räckte pengarna inte till på långa vägar under 2006.

Politikerna sköt till 800000 kronor under året men ändå överskreds kontot med en halv miljon kronor.

I och med detta släpar vägunderhållet efter.

Enligt vice kommunalrådet Per-Olof Larsen (s) är det asfaltering av vägar och gator i centrum som står överst på listan över jobb som behöver göras.

- Ju mindre snöröjningen kostar ju mer kommer vi att satsa på asfaltering. Så enkelt är det, säger P-O Larsen.

- Och det finns ett klart och tydligt asfalteringsbehov inne i tätorten.

Per-Olof Larsen hoppas på en fortsatt rekordmild vinter. Eftersom detta ger mer pengar till vägunderhållet längre fram i år utgår han från att merparten av Sölvesborgarna tycker som han.

- Vi får ju en hel del samtal om dåliga vägar och gator. Nu hoppas vi få chansen att ordna till i vart fall asfalteringen på några av dem, poängterar Larsen.

Arbetet ska starta redan i vår med fortsättning i sommar.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.