1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

De vill ha föräldravandring

Nu görs ett nytt försök med vuxenvandringar i Sölvesborg. Fältsekreterarna Lis Olsson och Thomas Cervin hoppas kunna engagera ett 40-tal vuxna.
- Vi vet att ungdomarna vill ha vuxna ute på stan, poängterar Thomas Cervin.
Sölvesborg • Publicerad 30 april 2003
Foto: Lars Ohlsson Vill se föräldravandring. Fältsekreterarna Lis Olsson och Thomas Cervin vill ha igång föräldravandringar i Sölvesborg om helgkvällarna. "Behovet är stort", hävdar de.
Foto: Lars Ohlsson Vill se föräldravandring. Fältsekreterarna Lis Olsson och Thomas Cervin vill ha igång föräldravandringar i Sölvesborg om helgkvällarna. "Behovet är stort", hävdar de.Foto: 

Under 1990-talet fanns det fungerande vuxenvandringar i Sölvesborg. Men av någon anledning självdog verksamheten.

Nu görs ett nytt försök. Den 8 maj har fältsekreterarna Lis Olsson och Thomas Cervin kallat till möte i fältlokalen på Danagatan.

Se fler vuxna på stan

Målet att kunna ansluta verksamheten till "Morsor och farsor på stan", en riksorganisation där utbildning genom Skandia och polisens försorg ingår.

- Förutom att det verkligen behövs fler vuxna ute i verkligheten om helgkvällarna så vill våra ungdomar att det ska finnas vuxna ute på stan. De vuxnas frånvaro har länge varit ett problem i Sölvesborg, säger Thomas Cervin med erfarenhet från Sölvesborgs gator sedan 1997.

- Med vuxna på stan blir det lugnare, det visar all erfarenhet, skjuter Lis Olsson in.

Engagera 40 föräldrar

Målet är att kunna engagera ett 40-tal personer i vuxenvandringarna. Den officiella starten ska ske vid skolavslutningen i juni och fortsätta med rockfestivalen i Norje samt Killebom.

Men redan vid kvällens valborgsfirande kommer fältsekreterarna tillsammans med några vuxna att röra sig på stan och andra ställen dit ungdomarna dras.

- Tyvärr är det många som alkoholdebuterar den här kvällen, fortsätter Thomas Cervin med en suck.

Ett annat mål med föräldravandring är att lugna ner de stora ungdomsgäng bestående av högstadieelever som numera drar omkring i centrum om helgkvällarna. Enligt Cervin rör det sig vissa kvällar om 50-60 ungdomar.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.