1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

De vill bli ny kommunjurist

När ansökningstiden till den lediga tjänsten som kanslichef/kommunjurist gick ut hade 13 personer från olika delar av Sverige sökt tjänsten. Förhoppningen är att ett nytt namn ska kunna presenteras i slutet av oktober.
Sölvesborg • Publicerad 18 september 2014
Roger Zetterqvist, kommundirektör.
Roger Zetterqvist, kommundirektör.Foto: Lena Ehring
Foto: 

– Nu ska vi göra ett urval för att se vilka vi vill träffa. Tre, fyra stycken väljs ut, säger Roger Zetterqvist, kommundirektör.

Jesper Jacobsson började som kommunjurist­ den 1 maj förra året. Platsen hade då varit vakant ­sedan årsskiftet när Johan Braw lämnade för att bli vd på kommunalägda Sölvesborgshem.

Nu kommer av allt att döma platsen bi vakant igen under en tid då Jesper Jacobsson börjar som administrativ chef på Lunds kommun den 15 oktober.

– Vi kommer att få klara oss utan kommunjurist under tiden. Om behov finns kan vi köpa in den tjänsten men vi räknar med att klara oss, säger Roger Zetterqvist.

Det har ryktats om att Johan Braw skulle få hjälpa till som kommunjurist under tiden. Något som inte är troligt men heller inte helt omöjligt menar Zetterqvist.

– Han har fullt upp på sitt jobb. I organisationen finns det viss kompetens redan men visst vi kanske ställer någon fråga.

När räknar ni med att kunna presentera en ny kommunjurist?

– Först ska det bokas intervjuer för att se om vi är nöjda med de kandidater vi fått. Har vi det kan det ändå dröja till slutet av oktober i bästa fall. Hittar vi inte rätt finns det risk för fortsatt rekrytering.

Av de 13 personerna som nu sökt är den äldsta 58 år och den yngsta 24. Fem av de sökande är kvinnor.

De vill bli ny kanslichef/kommunjurist:

Anna Grönblad, Ronneby

Benny Nilsson, Lomma

Berndt-Owe Palm, Stockholm

Caroline Oredsson, Ängelholm

Engin Ceylan, Tullinge

Johan Abrahamson, Svängsta

Karin Göransson, Göteborg

Mattias Gogman, Kristianstad

Mikael Smedberg, Sölvesborg

Per Bolin, Helsingborg

Peter Johnsson, Falun

Sanja Vujovic, Eslöv

Susette Thernström, Karlstad

Joel Sannemalm
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.