1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

De sätter upp Glada änkan

98 år efter urpremiären i Wien 1905 sätts nu operetten Glada änkan upp i Sölvesborg.
Det är Sölvesborgs Nöjesteater med Jörgen Severin i spetsen som med premiär den 24 oktober planerat in nio framträdanden i Bokelundsskolans aula.
Sölvesborg • Publicerad 2 oktober 2003
Foto: Bo Åkesson Ett glatt gäng. De tar sig an Glada änkan i Sölvesborg, fr v: Nils Göransson, Anna Nilsson, Rolf Nilsson, Maria Knutsson, Jörgen Severin samt Lars Rolf.
Foto: Bo Åkesson Ett glatt gäng. De tar sig an Glada änkan i Sölvesborg, fr v: Nils Göransson, Anna Nilsson, Rolf Nilsson, Maria Knutsson, Jörgen Severin samt Lars Rolf.Foto: 

Glada änkan är den femte operettuppsättningen som Sölvesborgs Nöjesteater tar sig an och enligt Jörgen Severin är det teatersällskapets svåraste uppgift hittills.

- Vi kämpar och kämpar med repetitionerna, säger Severin.

Gått ut till företag

För att få ekonomi i verksamheten har Nöjesteatern gått ut till 32 företag som köpt biljetter till sin personal.

Men det kommer också att ske en riktad insamling där pengarna går till Barncancerföreningen i Lund.

- Jag skulle tro att vi får in 20 000-25 000 kronor på insamlingen, fortsätter Jörgen Severin.

Behållningen från en av föreställningarna, 9 november, ska gå till Siriuslogens fortsatte reparationer av Sölvesborgs slott.

Öser beröm över Maria

Huvudrollerna i Glada änkan, Hanna Glavari och Greve Danilo, spelas av Maria Knutsson och Rolf Nilsson. Den senare är dessutom regissör och vid en pressträff på onsdagen öste han beröm över Maria Knutsson.

- Hade vi spelat på någon av landets större scener hade Marias insats inneburit ett genombrott, den saken är klar, säger Rolf Nilsson bestämt.

Inklusive Celénokören (med damer) och Nöjesorkestern är 42 personer inblandade i Nöjesteaterns uppsättning av Glada änkan som kommer till Sölvesborg 98 år efter urpremiären i Wien. Den av Jörgen Severin något förkortade versionen är lite drygt två timmar lång och premiären är redan slutsåld.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.