1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

De kämpar för livet i SM

Ett 20-tal personer, tävlande och supportrar, lämnade på fredagsmorgonen Sölvesborg för avfärd till Uppsala och SM-tävlingen i första hjälpen.
Sölvesborg • Publicerad 9 september 2006
Foto: Lars Ohlsson Redo för SM. Två lag från Röda Korsets förstahjälpengrupp från Sölvesborg representerar Blekinge vid dagens SM-tävling i Uppsala i första hjälpen. BLT träffade dem vid fredagens avfärd.
Foto: Lars Ohlsson Redo för SM. Två lag från Röda Korsets förstahjälpengrupp från Sölvesborg representerar Blekinge vid dagens SM-tävling i Uppsala i första hjälpen. BLT träffade dem vid fredagens avfärd.Foto: 

Röda Korsets förstahjälpengrupp från Sölvesborg har regelbundet ställt upp i SM sedan 1989. Och flera av dagens deltagare har varit med under hela den 17-åriga resan.

De har vunnit fyra gånger och därmed fått delta i fyra EM-tävlingar, som av tradition hålls året efter SM-tävlingen.

- Vi har blivit EM-fyra som bäst, kommenterar Lena Ottosson.

Tio stationer I Uppsala-SM i dag ställer Sölvesborg upp med två lag med sex personer i varje lag. Allt som allt kommer 17 lag till start och det tävlas på tio olika stationer.

Tävlingsmomenten är uppdelade så att 50 procent handlar om ren livräddning, 25 procent om ledarskap och samarbete medan resterande 25 procent rör övrigt omhändertagande.

Siktar på guld - Det är bara guld som räknas i Uppsala, slogs det bestämt fast när BLT på fredagsmorgonen träffade bussresenärerna vid järnvägsstationen i Sölvesborg.

I gruppen ingick även supportrar som lovade att göra allt för att heja fram Blekinges stolthet i SM-tävlingen.

SM-segraren går vidare till nästa års EM på Irland. Och det är dit sölvesborgarna siktar.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.