1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

De gästar Ekonomidagen

- Det starkaste startfältet hittills.
Det tycker Tord Andersson, kommunens näringslivschef, om gästerna som lockats till Stora Ekonomidagen som går av stapeln i Bokelundsskolans aula den 2 februari.
Sölvesborg • Publicerad 21 januari 2002

Tord Andersson har troligtvis helt rätt. I år har Bengt Green, ordförande för Aktiespararna Sölvesborg-Bromölla, lyckats få bland andra riksbankschef Urban Bäckström och styrelseordföranden för Föreningssparbanken, Göran Collert, att tacka ja till att medverka på en föreläsningsdag värdig vilken storstad som helst.

- Det var inte helt enkelt att få hit alla, medger Bengt Green.

- Men temat, "Svenskt näringsliv - i Sverige", är så intressant att de flesta tackade ja till slut. Bengt Holgersson, landshövding i Skåne län är inbokad för en diskussion under rubriken "Vad händer i Sydsverige", och förhoppningen är att Blekinges blivande landshövding, Ingegerd Wärnersson, blir hans diskussionspartner.

- Jag hoppas att hon har möjlighet att komma. Ekonomidagen vore ju ett utmärkt tillfälle för henne att presentera sig, även om hon inte blivit formellt tillsatt, säger Bengt Green.

Carl Bennet, styrelseordförande för Elanders, Boliden och Getinge, Lars-Erik Forsgårdh, vd för Aktiespararna, Göran Collert och Urban Bäckström är andra gäster som föreläser om näringsliv, ekonomi och aktiemarknad under dagen.

Även Telias vice vd, Jan Rudberg, är inbjuden.

Telia får stå till svars

- Det kan ju vara på tiden att Telia får stå till svars och ge oss besked om när vi kan vänta oss att aktierna går upp till ursprungsvärdet igen, kommenterar Bengt Green.

Dagen avslutas med en paneldebatt kring svenskt näringsliv där föreläsarna och dessutom Metalls ordförande, Göran Johnsson, deltar under ledning av Leif Vindevåg.

Besök av så många namnkunniga gäster inom ekonomi och näringsliv ska förhoppningsvis öka framtidstron i bygden.

- Ekonomidagen skulle kunna ge en start-kick för trakten häromkring. Allt är inte nattsvart, även om det kan verka så i och med Valeovarslen och allt.

- Ur elände kommer alltid möjligheter, så situationen kan vända, säger Bengt Green.

Redan nu har folk hört av sig och intresserat sig för den kommande ekonomidagen.

- Förra året var det lite tunt med besökare, men i år borde det bli desto bättre, konstaterar Bengt Green.

Nikki Makkonen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.