1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

De fixar fest för singlar

På premiärfesten i oktober kom det 70 festsugna singlar. Två av dem blev tillsammans och de får därför inte komma när Anna Troedsson och Sara Nilsson ordnar höstens andra singelfest i Sölvesborg.
Sölvesborg • Publicerad 26 november 2007
Foto:Lena Ehring Fixar fest för singlar. Sara Nilsson (till vänster) och Anna Troedsson ska i början av december ordna singelfest i Sölvesborg. Festens huvudregel: du ska vara minst 25 år gammal och singel.
Foto:Lena Ehring Fixar fest för singlar. Sara Nilsson (till vänster) och Anna Troedsson ska i början av december ordna singelfest i Sölvesborg. Festens huvudregel: du ska vara minst 25 år gammal och singel.Foto: Lena Ehring

Singelfester har tidigare varit något som mest förknippats med storstäder. Men Anna Troedsson och Sara Nilsson berättar, när BLT träffar dem på ett fik i centrala Sölvesborg, att de tillsammans med Heidi Bengtsson och Elisabeth Bull i somras bestämde sig för att ändra på detta.

Singlar allihopa - Vi är singlar allihopa och vi ville ha en kul och rolig fest. För normalt händer det ju inte så mycket i Sölvesborg, säger de.

De hyrde Tivolirestaurangen och berättade för sina kompisar att det var en fest på gång plus att de satte upp anslag här och där i staden.

Reglerna var glasklara: du ska vara singel och minst 25 år gammal.

- Det kom 70 personer från Sölvesborg, Bromölla och Karlshamn och vi hade jättekul, påpekar Anna Troedsson.

Två blev tillsammans Två av festdeltagarna blev dessutom tillsammans under kvällen. Deras förhållande håller fortfarande i sig och därför är just dessa två diskvalificerade från att komma när Anna, Sara, Heidi och Elisabeth den 8 december håller nästa singelfest.

De har hyrt Altona och räknar med att slå den förra festens deltagarsiffra.

- Det är redan över 50 personer anmälda. Det kommer singlar från Kristianstad, Tyringe, Åhus och Olofström, skrattar Sara Nilsson.

- Men vi skulle behöva lite fler män för att få en jämn fördelning.

Singelfesterna arrangeras med glimten i ögat och förutom glögg, mat och dans bjuds det på tävlingar av olika slag. Allt för att deltagarna ska lära känna varandra och för att festen ska bli så rolig som möjligt.

- Blir några tillsammans är det ju extra roligt. Det är ju trots allt med den baktanken vi ordnar festerna, säger Anna Troedsson och Sara Nilsson.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.