1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

De bästa eftersöksekipagen valdes ut

Målet för Jägarförbundets avdelning i Sölvesborg är att få fler välutbildade eftersöksekipage. I lördags var det examen i en fem dagar lång utbildning..
Sölvesborg • Publicerad 14 april 2003

Jägarförbundet har imponerande 360 medlemmar i Sölveborgs kommun. Men antalet eftersöksekipage är få och för att råda bot på det har en utbildning i lokalavdelningens regi anordnats.

Eftersöksekipaget, hund och människa, ska söka skadat vilt, antingen i samband med jakt eller efter viltolyckor i trafiken.

- Hunden och människan är viktiga var för sig, men det är den perfekta kombinationen vi söker, berättar Göran Magnusson, polisman som håller i kontakterna med jägarna i samband med viltolyckor.

Ett 15-tal ekipage var samlade till lördagens examen vid Ryssbergsstugan. Gallringen var hård och det är bara de sex-sju bästa ekipagen som valdes ut.

- Fler ekipage behövs inte för att täcka hela Sölvesborgs kommun. Och naturligtvis är det de allra bästa vi är ute efter, slår Göran Magnusson fast.

Lars Ohlsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.